Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας», αποφάσισε την κήρυξη 10ώρης στάσης εργασίας όλων των τεχνικών που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από τις 12:00 έως τις 22:00 της 8ης Σεπτεμβρίου 2015 σήμερα, ημέρα Τρίτη σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχει ξεκινήσει με αίτημα, την άμεση ανάκληση των απολύσεων των τριών τεχνικών – μελών μας.

Προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση που δεν ανακληθούν οι άδικες απολύσεις θα προχωρήσουμε σε ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.

Η Διοίκηση του εν λόγω Τηλεοπτικού Σταθμού συνεχίζοντας την τακτική της μείωσης του τεχνικού προσωπικού της, όλως αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα προχώρησε την προηγούμενη Παρασκευή στην απόλυση ακόμα τριών τεχνικών.

Την ίδια στιγμή που προβαίνει σε απολύσεις, οδηγώντας στην ανεργία όλο και περισσότερα μέλη μας, παραβιάζει τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 14 του ν.3592/2007, που ορίζει ως ελάχιστο αριθμό 200 εργαζόμενους ανά τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας.

Με τις εργασιακές αυτές μεταβολές δεν τηρεί την υποχρέωσή της για καθημερινά τακτά πρωτότυπα δελτία ειδήσεων (άρθρο 5 & 5 του ν.3592/2007) και το κριτήριο της προγραμματικής πληρότητας αναφορικά με την ποιοτική στάθμη προγράμματος στους τομείς της ενημέρωσης (άρθρο 7&ε’ του ν.3592/2007).

Επειδή, ο τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV», που κατέχει και εκμεταλλεύεται το δημόσιο αγαθό της ψηφιακής τηλεοπτικής συχνότητας, το οποίο του έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Κράτος, έχει ως ελάχιστη υποχρέωση έχει, αφενός να σέβεται και να τηρεί τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, αφετέρου δε να παρέχει στο κοινό έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, προχωρώντας όμως σε συρρίκνωση του τεχνικού προσωπικού όχι μόνο έρχεται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις που θέτει η ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία για τη χρήση και εκμετάλλευση του δημόσιου αγαθού της τηλεοπτικής συχνότητας, αλλά θέτει σε διακινδύνευση τον ενημερωτικό χαρακτήρα του τηλεοπτικού σταθμού.