Θεσσαλονίκη 26 Ιανουαρίου 2013  Αριθμ Πρωτ. 1646

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Αφού εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου για την καταβολή των δεδουλευμένων, που φτάνουν ακόμα και τους εννέα (9) μήνες καθώς και για την ανάκληση της άδικης προειδοποίησης απόλυσης του συναδέλφου μας τεχνικού, διαπιστώσαμε την αποφασιστικότητα της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού Κοζάνης WEST να μην καταβάλλει ούτε δραχμή από τα χρωστούμενα. Αντίθετα, με διάφορα τερτίπια, εφαρμόζοντας την εργατική νομοθεσία κατά το δοκούν, προσπαθεί να τα εξαλείψει.

Μετά από αυτά, προκηρύσσουμε 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ η οποία θα ξεκινήσει την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 από ώρα 06:00 και θα λήξει την 06:00 της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου 2013, με τα κάτωθι αιτήματα:

α) Την εξόφληση των οφειλομένων και την στο εξής εμπρόθεσμη και τακτική καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των τεχνικών, που εργάζονται στην εταιρία σας.

β) Τη διακοπή κάθε ενέργειας που αποσκοπεί στην μείωση των μισθών του προσωπικού, υπό την απειλή της απόλυσης.

γ) Την ανάκληση της προειδοποίησης απόλυσης του τεχνικού μέλους της Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.

Προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων, την πρόληψη των καταστροφών και για την αντιμετώπιση στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου θα είναι ένας τεχνικός ανά ημέρα, που θα οριστεί ονομαστικά στην συνάντηση της Δευτέρας στον ΟΜΜΕΔ

Επισημαίνουμε ότι στον τεχνικό ασφαλείας δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα της μέρας της απεργίας και δεν κάνει καμία άλλη εργασία πλην των ανωτέρω αναφερομένων.

Τέλος καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας και τον εισαγγελέα Κοζάνης, τις μέρες της απεργίας να προβούν σε ελέγχους στον σταθμό ώστε να αποφευχθεί τυχόν προσπάθεια αντικατάστασης των απεργών με άλλους, γεγονός που αποτελεί και ποινικό αδίκημα (στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού).

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε