ΠΡΟΣ : Tον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα

Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Άδωνη Γεωργιάδη

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση

Τον Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη

Αξιότιμοι Κύριοι

Μετά και την δημοσίευση της νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 13ης Απριλίου (ΦΕΚ A’ 84/13.04.2020) με τίτλο “Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις.”, με λύπη διαπιστώνουμε ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κάλυψη μεγάλης μερίδας τεχνικών τηλεόρασης που εργάζονταν σε εταιρίες παραγωγής, οι οποίες σήμερα είναι σε αναστολή.

Η σχέση εργασίας των τεχνικών που εργαζόταν στις παραπάνω εταιρίες, ήταν σύμβαση πρόσληψης μίας η και μερικών ημερών. Με βάση όμως αυτήν την σύμβαση οι εργαζόμενοι αυτοί, οι οποίοι στην ουσία είναι πια άνεργοι και χωρίς κανένα άλλο εισόδημα, μένουν έξω από κάθε οικονομική ενίσχυση.

Θέλουμε να τονίσουμε την επιτακτική ανάγκη στήριξης και αυτής της κατηγορίας εργαζομένων, διότι σε τίποτε δεν διαφέρουν από όλες τις άλλες κατηγορίες οι οποίες ωφελούνται από την οριζόντια εφαρμογή των μέτρων στήριξης .

Οι μέρες περνούν και οι εργαζόμενοι αυτοί, εξακολουθούν να βρίσκονται, χωρίς εργασιακό αντικείμενο, χωρίς εισόδημα και έξω από τα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας .

Περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας στο καθ όλα δίκαιο αίτημα μας .

Καλή ανάσταση

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ