Με μία ξαφνική της απόφαση η διοίκηση της ΕΡΤ3 θέλει να εφαρμόσει από σήμερα την κύρια χρήση μονομελών συνεργείων εξωτερικών μεταδόσεων (ENG1) για την κάλυψη των ειδησεογραφικών της αναγκών!

Την απαίτησή της αυτή προσπαθεί να την δικαιολογήσει στα πλαίσια των οικονομικών της περικοπών!

Η απόφαση της αυτή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Γιατί από τη μία πλευρά ελαχιστοποιούνται οι λιγοστές υπάρχουσες θέσεις εργασίας και από την άλλη γίνεται όλο και πιο δύσκολη η ήδη κακοπληρωμένη δουλειά του συναδέλφου τεχνικού, ο οποίος θα πρέπει να αναλάβει παράλληλα μαζί με την ευθύνη της εικόνας την ευθύνη του ήχου την ευθύνη της μετάδοσης του οπτικοακουστικού υλικού καθώς και την οδήγηση του αυτοκινήτου των εξωτερικών μεταδόσεων!!

Το αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι να μετατρέψουν τον συνάδελφο εικονολήπτη σε ένα πολυεργαλειο αδιαφορώντας τόσο για τον φόρτο εργασίας του όσο και για την αποτελεσματικότητα και τις ανάγκες της εξειδικευμένης του δουλειάς, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο όλο και περισσότερο την ποιότητα της ενημέρωσης που αποτελεί ενα δημόσιο αγαθό!

Όχι κύριοι δεν γίνεται οικονομία κόβοντας απαραίτητες θέσεις εργασίας και φορτώνοντας παραπάνω ευθύνες στις πλάτες των εργαζομένων και μάλιστα με πενιχρές απολαβές!

Απαιτούμε από την διοίκηση της ΕΡΤ 3 την άμεση αναστολή της συγκεκριμένης απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ