Στα μέσα Μαΐου και ύστερα από έναν μακροχρόνιο αγώνα στον Ο.ΜΕ.Δ , – αφού περάσαμε το στάδιο της μεσολάβησης, της διαιτησίας και της πενταμελούς επιτροπής – βγήκε η απόφαση που τελικά μας δικαίωσε! Απορρίφθηκε παταγωδώς η έφεση της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. αφού ψήφισαν και τα πέντε μέλη της επιτροπής κατά (ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής βρίσκεται ένας εκπρόσωπος του Συμβούλιου Επικρατείας και ένας εκπρόσωπος του Αρείου Πάγου)! Οι εργοδότες είχαν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν την απόφαση και να πάνε στο εφετείο μέσα σε 10 μέρες.

Όπως ήταν αναμενόμενο προχώρησαν σε έφεση μιας και με τους αντιεργατικούς νόμους που ισχύουν, η συλλογική σύμβαση εργασίας εκκρεμεί στην εφαρμογή της μέχρι την απόφαση του εφετείου που θα γίνει το Σεπτέμβριο. Η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε για άλλη μία φορά δείχνει το σκληρό πρόσωπο της εργοδοσίας, και φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν θέλει καμία εργασιακή συλλογική σύμβαση.<

Προτιμά ένα αρρύθμιστο εργασιακό πεδίο εις βάρος των εργαζομένων, αδιαφορώντας για οικονομικά και θεσμικά προβλήματα τους. Θέλει να φτιάξει τεχνικούς πολυεργαλεία, που ασκούν 5 ειδικότητες μαζί, με ελάχιστες απολαβές. Συνάδελφοι οι επιτυχία του αγώνα μας στον Ο.ΜΕ.Δ ανοίγει την πόρτα και σε άλλα σωματεία για τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Μόνο συλλογικά και ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα του κλάδου μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Το Διοικητικό Συμβούλιο