ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ 5/9/2022

Με νέα αντεργατική ρύθμιση ξαναχτυπάει η κυβέρνηση προσπαθώντας να μειώσει και άλλο το ποσοστό των εργαζομένων πού απασχολούνται απευθείας στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Συγκεκριμένα θέλει να αυξήσει το ποσοστό των εργαζομένων πού προέρχονται από εξωτερικές εταιρείες παραγωγής από 15% που είχε η ίδια νομοθετήσει πριν από 18 μήνες σε 40%!

Πρακτικά Αυτό σημαίνει ότι από τους 400 εργαζόμενους που είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να απασχολούνται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς θα μπορούν να κατέβουν στους 240 σπρώχνοντας τους υπόλοιπους 160 εργαζόμενους είτε στον Καιάδα της ανεργίας είτε σε εξωτερικές εταιρείες παραγωγής χωρίς τα εργασιακά τους δικαιώματα και τις μισθολογικές τους απολαβές που απορρέουν από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας του κλάδου μας που με τόσο κόπο κατακτήσαμε.

Η Ένωση μας συμμετέχει στους αγώνες και τις απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των Σωματείων κατά της απαράδεκτης και αντί εργατικής ρυθμίσεις που θέλει να περάσει η κυβέρνηση θυσιάζοντας για άλλη μία φορά τους εργαζόμενους στο βωμό του συμφέροντος των καναλαρχών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ