. Θεσσαλονίκη 11/02/2016

Αρ. Πρ. 1032

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΄Ενωση μας, με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί τους χειρισμούς της Κυβέρνησης που αφορούν, την αδειοδότηση των Τηλεοπτικών Σταθμών Πανελλαδικής Εμβέλειας.

Η μείωση των τηλεοπτικών αδειών Πανελλαδικής Εμβέλειας δεν είναι χτύπημα στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών μέσων, αλλά στους ίδιους τους εργαζόμενους που θα χάσουν τις δουλειές τους. Από τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς η κυβέρνηση θέλει μόλις τέσσερεις άδειες και το ερώτημα που δημιουργείται είναι, τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι στα υπάρχοντα κανάλια που δεν θα αδειοδοτηθούν ;

Αντί να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, οι υπάρχουσες θα ελλατωθούν με τους εργαζόμενους έρμαια σε εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Με δεδομένο τους Μνημονιακούς νόμους για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων, δημιουργείται ο κίνδυνος, όσοι εργαστούν στα κανάλια που θα δημιουργηθούν, να λαμβάνουν αποδοχές κατώτερες της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, όπως συμβαίνει σε πολλά διαδικτυακά και όχι μόνο Μέσα.

Κατά καιρούς, έχουμε προτείνει τρόπους για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, με την επαναφορά των Αδειών Άσκησης Επαγγέλματος, με την δημιουργία Μητρώου Τεχνικών κλπ. ελπίζοντας ότι η διαδικασία αυτή θα προηγηθεί.

Αντ΄αυτού βρισκόμαστε σήμερα να αγωνιούμε για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν.

Δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να παίξουμε το παιχνίδι κανενός, πόσο περισσότερο των Εργοδοτών μας, των οποίων τις αντιλήψεις αντιμετωπίζουμε κάθε τόσο, είτε στους χώρους δουλειάς, είτε στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή των Σ.Σ.Ε.

Θεωρούμε, ότι βρισκόμαστε στην μέση μιάς διαμάχης, όπου τελικά χαμένοι θα βγούν οι Εργαζόμενοι.

Τονίσαμε πολλές φορές, την ανάγκη προάσπισης των υπάρχουσων θέσεων εργασίας είτε πανελλαδικά, είτε στον ευαίσθητο τομέα της Βόρειας Ελλάδας, όπου τα παραρτήματα κλείνουν το ένα μετά απο το άλλο, αλλά απ ότι φαίνεται …φωνή βοώντος εν τη ερήμω!!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ